Цитаты великих
Опрос посетителей
5 несподіваних продуктів, у яких є алкоголь
29.05.2023 — Внешность и здоровьегроші Заробляй
крипту
Про кефір і квас, а також квашену капусту говорити не станемо, ця інформація старіша за світ. Обіцяли несподіванку — отже, вона й буде.
Обережно: 18+!
У Telegram-каналі MEN’S CULT ділиться перевіреною інформацією про секс, стосунки та красиві картинки.
Приєднуйтесь!
Банани
Варто банану встигнути, як у ньому з'являється алкоголь. За даними реабілітаційної клініки Abbeycare, в одному банані може бути приблизно 0,2% ABV (об'ємна частка спирту, ті відсотки, які у нас прийнято називати градусами). У тих, які вже почали перезрівати, тобто чорніти, алкоголь може містити вдвічі більше — до 0,4%.
Чому так виходить? Тут і далі основний винуватець — ферментація, тобто процес розщеплення вуглеводів на цукри, які потім перетворюються на кислоту чи спирт.
Банан, як і багато інших солодких фруктів, починає ферментуватися або, простіше кажучи, бродити, коли дріжджі, що містяться в повітрі, вступають у реакцію з його цукром. У результаті утворюються алкоголь та вуглекислий газ.
Вважається, що якщо дорослий чоловік з'їсть приблизно 20 перезрілих бананів, то за кермо йому краще не сідати: по-перше, алкотестер покаже перевищення, по-друге, стан буде як у напідпитку.
Фруктовий сік
Дослідження, яке провели у 2016 році вчені, довело: у виноградному соку може утримуватися 0,086% алкоголю, в апельсиновому – 0,073%, а в яблучному – 0,026%. Причина та сама — бродіння. Коли ми залишаємо сік десь у теплі, дріжджі, що містяться в ньому, перетворюють цукор на алкоголь.
При цьому забродити насамперед може відкритий сік. Саме тому розкриту упаковку радять випити одразу або зберігати в холодильнику.
Соєвий соус
Це також продукт ферментування. Щоб приготувати соус, сою спочатку випарюють, потім додають пшеницю, сіль і залишають бродити.
Хоча більша частина алкоголю випаровується під час виробництва, у правильно приготовленому соєвому соусі обсяг спирту становить від 1,5 до 2%. Втім, ми не вживаємо його в кількості, яка б дозволила випити.
Хліб
У 2016 році вчені провели ще одне дослідження та з'ясували, що у хлібі теж є алкоголь. Причому чимало.
У статті, опублікованій у Журналі аналітичної токсикології, наводяться такі цифри: у пшеничному та житньому хлібі міститься 0,29%, а у пшеничних булочках для бургерів – аж 1,28%. У деяких видах пива і те менше!
Комментарии Оставить комментарий