Цитаты великих
Опрос посетителей
15 заповідей вживання алкоголю, які розумієш із віком
06.10.2022 — Внешность и здоровьегроші Заробляй
крипту
Що гріха таїти, журналістика дуже нервова професія. Так що більшість із нас певною мірою вживає алкоголь, і досить давно. За цей час у нас зібралося безліч здобутих, прямо скажемо, на гіркому досвіді спостережень, якими ми вирішили поділитися з тобою.
Обережно: 18+!
У Telegram-каналі MEN’S CULT ділиться перевіреною інформацією про секс, стосунки та красиві картинки.
Приєднуйтесь!
Зрозуміло, що свою голову юним і малодосвідченим товаришам не приставиш. Усі ці премудрості треба пізнати самому. Однак тепер ти бодай знаєш, у якому напрямку рухатися!
Отже, прислухайся і поділися в коментарях, якщо ми щось забули.
1.Солодкі напої викликають найгірше похмілля
Це може бути вино "Ізабелла", коктейль "Піна колада" і навіть класика - ром і кока-кола.
Однак результат схожий: швидке і драматичне сп'яніння, а рано-вранці ненависть до їжі, пиття, всього людства, світла, темряви і самого себе.
2. Перші два віскі в барі бери дорогі, далі можна вже не переплачувати
Якщо ти любиш цей напій, то знаєш, що смак має велике значення. Так ось, відчуваєш ти його, як правило, не далі третьої склянки.
3. Злегка розбавлений віскі смачніше
Все, що міцніше за 33 градуси, випалює смакові відчуття. Тому злегка (але тільки злегка!) розбавити віскі водою можна для справжніх цінителів. Ні, ми не маємо на увазі покласти туди льоду.
Щоправда, один із редакторів зазначає, що з досвідом смаковим відчуттям уже жодні 40 градусів не страшні.
4. Пий воду між випивкою та закусуй
Хоч би що говорили про те, що це краде градус, — не вір. Ти, звичайно, п'янієш повільніше, але з тією ж силою. А от похмілля у тебе буде набагато гуманнішим.
До речі, краще закусувати м'ясом або рибою — тваринним білком. І ще дуже далекоглядно перед пиятикою поїсти.
5. Алкоголь не вирішує проблеми
Загалом у довгостроковій перспективі алкоголь — це депресант. Тож твої проблеми не лише залишаться, а й здадуться набагато масштабнішими, ніж без вживання.
Але на коротку мить алкогольної ілюзії вони, звісно, відступлять на задній план.
6. Якщо тебе знудило - це не означає, що ти протверезів
Почуття неймовірної легкості настає. Голова не паморочиться. І більше не нудить. Ура!
Однак більшість алкоголю вже в тебе в крові, а не в шлунку. Тож за кермо тобі точно не можна, та й похмілля все одно буде.
7. Не лягай спати під гелікоптери, а якщо вже ліг — не спи на спині
Згадай Джімі Хендрікса, який абсолютно безглуздо загинув саме внаслідок того, що його знудило уві сні.
Постарайся хоч трохи протверезіти. Два пальці в рот теж не забороняються — ні, не для того, щоб протверезіти, як ми пам'ятаємо, але щоби основні претенденти на вихід уже вийшли.
8. Енергетик і горілка - це чиста отрута
Таке витримує лише молода печінка, та й то не завжди. Коктейль Ягер-бомб придуманий для студентів і веде прямою дорогою в пекло.
9. Не похмеляйся
Це метод наших батьків і дідів, що веде до запої. Якщо тобі туди треба, то, звісно, будь ласка.
Але в цілому при опохмелке організм тимчасово перестає розщеплювати отруту і починає знову розщеплювати цукор та інші приємні елементи алкоголю, здоров'я начебто «поправляється».
Однак погано тобі все одно буде — трохи пізніше, ближче до вечора. І тоді знову захочеться випити.
10. Не пий на спеку
Мало того, що розвозить швидше, то ще людина під сорок вже запросто може заклопотати інфаркт чи інсульт. Та й епічне похмілля в результаті зневоднення забезпечене.
11. Не пий один
А якщо все ж таки п'єш, тримайся норми. З останніх сил.
12. Якщо треба пити, але мати назавтра свіжу голову, пий біле сухе
Це найменше із зол. Навіть якщо ти вирішив безвідповідально нажертися, біле все одно краще, ніж червоне: одяг та килими будуть чистішими.
13. Знай свій сорт винограду
Якщо твій вибір таки червоне сухе вино, то можна експериментувати з країнами, проте спочатку знайди свій сорт винограду. Шираз, мерло, піно-нуар – три великі різниці.
Також французьке вино за ту саму ціну майже завжди гірше, ніж Іспанія, Португалія, Чилі, Нове Світло, Італія.
14. Старе вино з пробкою буде гірше, ніж із закрученою кришкою
Всупереч поширеній помилці, що вино з пробкою завжди якісніше, це не так.
Особливо для вин, що зберігалися на полиці кілька років. За цей час пробка зсихається і вино видихається. А от закручена кришка більш-менш тримає напій таким, яким він був при розливі.
Щоправда, виробники гарного вина здебільшого все ж таки слідують традиції використовувати пробку. Так що дороге і свіже вино з пробкою, як правило, смачніше.
15. Напившись, не дзвони і не пиши колишнім
А тим паче потенційним. І не пиши коментарів онлайн.
Комментарии Оставить комментарий