Цитаты великих
Опрос посетителей
13 найдурніших помилок при вживанні алкоголю
14.12.2022 — Внешность и здоровьеТи маєш рацію, найправильніше не пити взагалі. Але як до цього прийти, особливо 2022-го, ми не знаємо. Тому наша редакція має свою нелегку місію — нагадати тобі про те, як пити відповідально.
Обережно: 18+!
У Telegram-каналі MEN’S CULT ділиться перевіреною інформацією про секс, стосунки та красиві картинки.
Приєднуйтесь!
Впевнені, що всі перелічені тобі помилки знайомі. Але, швидше за все, іноді ти їх знову повторюєш.
Помилка №1. Не закушувати
Прийшов на вечірку до бару прямо з роботи, голодним.
Одразу почав пити. Закусок не замовляв — не до того ж, довкола так весело! Знайомо? Пам'ятаєш, чим скінчилося?
Хотів поїхати додому з красунею, а натомість друзі вантажили тебе в таксі і, здається, не з першого разу потрапили.
Помилка №2. Закусувати неправильно
Не намагайся обдурити закони хімії, закушуючи міцні напої чіпсами та селера.
Щоб загальмувати всмоктування алкоголю та зробити сп'яніння м'якшим, потрібні жири.
Щоб нейтралізувати продукти розпаду алкоголю, потрібні білки. Листя салату - не закуска. Навіть солоний огірок один у полі не воїн.
А ось плавлений сирок чи котлета – вже інша справа. Так, пармезан з хамоном теж підійдуть.
Помилка №3. Не пити воду
Так, запивати алкоголь, а не закушувати – низький стиль. І взагалі неправильно (див. пункт 2).
Але якщо ти на серйозній пиятиці крім закуски між кожною чаркою або келихом випиваєш склянку води, наслідки пияцтва будуть мінімальними.
Так, склянка — багато. Але хоч скільки-небудь!
Помилка №4. Бездумно змішувати алкоголь
Зрозуміло, у тверезому розумі ми це пам'ятаємо. Але іноді набравши на корпоративі солідний градус, починаємо пити все, що горить.
Забий собі манеру заважати будь-що в підкірку до списку вчинків, які не можна робити ніколи.
Найкраще діяти за традиційною джентльменською схемою. Спочатку аперитив – келих брюта, кухоль пива чи невелика порція міцного.
За вечерею до основних страв — сухе вино. Як діжестив — порція смачного міцного. А з пиятики без їжі зав'язуй (див. пункт 1).
Помилка №5. Пити дорогий алкоголь літрами
Приблизно після другої порції наші рецептори перестають відстежувати нюанси смаку.
Тому безглуздо витрачати витончену випивку, якщо збираєшся просто напитися. Досить просто гарною.
Помилка №6. Поспішати
Наш організм може легко засвоїти одну порцію алкоголю на годину. Такий темп, звісно, нереальний, але й по чарці кожні 10 хвилин випивати не варто.
Тим більше, що випита порція починає повною мірою діяти лише хвилин через двадцять.
Якщо, звичайно, ти п'єш не 98-градусний спирт, тоді накриє швидше.
Помилка № 7. Нехтувати тостами / зловживати тостами
Так, це може здаватися старомодним та вимученим. Але вживання алкоголю – соціальний процес.
Висловлені з чаркою в руці добрі побажання надають йому статусу ритуалу. В результаті пиятика залишає почуття глибокого задоволення.
Якщо тільки не вийшло так, що тости говорив ти один і кожен із них тривав півгодини.
Помилка №8. Використовувати неправильну тару
Келихи для червоного, келихи для білого, для ігристого, коньяку придумані не просто так.
Червоне не розкриє аромату в келиху для білого. Біле в келиху розкриє для червоного, але так, що тобі не сподобається.
Правильно обраний посуд – інструмент для отримання стовідсоткового задоволення від алкоголю.
Помилка № 9. Не дотримуватись температури подачі
Для будь-якого вина – своя температура подачі. Не в розумінні — для червоного так, для білого так. А в сенсі – для кожного сорту. За неправильної температури вино не розкриє свій смак повністю.
Недарма є холодильники для вина з кількома камерами, і у кожній можна виставити свою температуру.
До речі, тримати в холодильнику марочний коньяк і витриманий віскі так само безглуздо, як пити теплу горілку.
Помилка № 10. Думати, що червоне вино не можна декантувати
Щоб витримане вино розкрило смак і аромат, воно має подихати хоча б 15-20 хвилин, а краще більше. В іншому випадку половина відтінків смаку загубиться.
Нема декантера? Вилий вино в широку миску, а до столу подавай у глечику. У ресторані подають вино прямо у пляшці?
Нехай постоїть і подихає бодай у келихах. Повір, щоб відчути різницю, не треба бути гурманом.
Помилка № 11. Дозволяти офіціанту підливати собі
Якщо на прийомі чи банкеті офіціант стежить, щоб у всіх постійно було налито, він просто робить свою роботу.
А ти просто втратиш контроль над кількістю випитого та вживеш набагато більше, ніж збирався.
Попроси залишити пляшку на столі. Зазвичай офіціанти не відмовляють – бажання гостя закон.
Помилка № 12. Пити на самоті
Алкоголь – речовина, що сприяє соціалізації. Розгальмовуються мовні центри, знижується поріг критики.
Розкіш спілкування – головне, що нам дає випивка. А напиватися на самоті — позбавляти себе половини насолоди.
Хочеться втопити смуток чи поділити радість? Подзвони друзям. Рідним. Симпатичній сусідці. Несимпатичній сусідці.
Помилка №13. Пити з ким довелось
Незважаючи на попередній пункт, краще вже пити наодинці чи не пити взагалі, ніж робити це із випадковими знайомими.
Сварки через футбол, політичні погляди. Побутові злочини. Спонтанний секс, про який потім пошкодуєш, бо ти не тієї орієнтації чи просто не любиш венерологів.
Загалом, товаришу, пий відповідально, і нехай з тобою буде сила, а також розум, честь і совість. А якщо є чим доповнити наш список — ласкаво просимо до коментарів!
Комментарии Оставить комментарий