Цитаты великих
Опрос посетителей
Як уникнути похмілля: 3 залізні правила
02.01.2023 — Внешность и здоровьегроші Заробляй
крипту
Пити так, щоб ранок голова була ясною і свіжою, і в роті не було цього кошмарного присмаку, — ось про що мріє людство.
Обережно: 18+!
У Telegram-каналі MEN’S CULT ділиться перевіреною інформацією про секс, стосунки та красиві картинки.
Приєднуйтесь!
Хтось для цієї мети випиває свіже яйце в розпал вечірки, хтось налягає на вершкове масло — які ще лайфхаки можуть врятувати тебе від похмілля?
До затяжних новорічних свят та застілля краще підготуватися заздалегідь: варто хоча б визначитися, що саме і в яких кількостях ти збираєшся пити.
Своїми рекомендаціями діляться експерти британської компанії Swiftys із роздрібного продажу алкоголю.
Правило 1. Не пити солодкий алкоголь
Краще уникати спиртних напоїв із високим вмістом цукру. Солодке вино, хитромудрі коктейлі, нудотні лікери — все це перетворить тебе ранком на розбите корито.
Справа в тому, що солодкі напої з більшою ймовірністю викличуть похмілля, тому що надлишок цукру маскує смак алкоголю, і ти вип'єш більше, ніж маєш.
Крім того, глюкоза зазвичай посилює дію алкоголю. До речі, саме тому якщо заїсти шампанське шматком торта, можна дуже швидко побачити вертольоти.
Закушувати коньяк цукерками теж не рекомендується — пам'ятай про те, що цукор та алкоголь конкурують один з одним у переробці організмом.
У результаті продукти напіврозпаду алкоголю затримуються більш тривалий час, посилюючи похмільний синдром. Під загрозою у разі виявляється як печінка, а й підшлункова залоза.
Правило 2. Уникати конгенерів у алкоголі
Конгенери - це хімічні речовини, які утворюються в процесі бродіння та за складом відрізняються від етанолу. Ці сполуки, як правило, надають напою неповторного смаку і аромату. На жаль, вони ж викличуть у тебе найсильніший головний біль вранці.
Тож намагайся звести до мінімуму вживання бренді, коньяку та інших напоїв, отриманих шляхом перегонки браги.
До речі, вона може бути зерновою, ягідною чи фруктовою — будь-який напій міститиме багато домішок. Ефіри, ацеталі, карбоксильні та фенольні сполуки, високомолекулярні спирти – всі ці речовини лише дають зайве навантаження на печінку, окислюються та виводяться з організму набагато довше, ніж чистий етанол.
Правило 3. Не пити на голодний шлунок
Хочеш протриматися на цій вечірці довше — їж. Перш ніж перевернути першу чарку, варто спробувати хоча б пару салатів, щоб підготувати шлунок до алкоголю.
Так, жирні м'ясні вироби заважають спирту всмоктуватися в слизову оболонку, змушуючи його швидше виводитися з організму, не вивільняючи токсини.
Так що ситна їжа дозволяє не тільки довше залишатися тверезим, а й не дає мігрені розігратися вранці.
Комментарии Оставить комментарий