Цитаты великих
Опрос посетителей
Алкогольний напій, від якого найслабше похмілля
07.05.2024 — Внешность и здоровьегроші Заробляй
крипту
Даємо не саму очевидну відповідь на очевидне питання.
Обережно: 18+!
У Telegram-каналі MEN’S CULT ділиться перевіреною інформацією про секс, стосунки та красиві картинки.
Приєднуйтесь!
Більшість питущих громадян нашого чудового суспільства інтуїтивно навчилися обчислювати напої, які завдають їм найбільшого чи найменшого похмілля.
Проблема в тому, що інтуїція та п'яний досвід погано поєднуються. Наш розум і так по життю затуманений мільйоном когнітивних спотворень, а вже розмірковувати тверезо та розумно про алкоголь складно подвійно.
Типова історія з життя: «Найважче похмілля від джину. Я якось так набився, що з того часу п'ю тільки горілку».
У цій фразі аж дві логічні помилки.
По-перше, людина за своїм суто особистим досвідом робить загальний висновок. По-друге, навіть його особиста статистика докорінно неправильна, бо, щоб порівнювати джин з горілкою, товариш зобов'язаний джин і горілку довгий час вживати однаково часто і однаково багато. А джин він давно не вживає, тому його дані непридатні для порівняння.
Якби наш герой продовжував пити джин (якісний) регулярно, то рано чи пізно пристосувався б дотримуватися дозування, правильно підбирати закуску, запивку і зрештою зміг би споживати джин безпечно для себе на автопілоті, інтуїтивно. Зазвичай це так працює, якщо людина не запійний алкоголік.
До чого вся ця передмова? До того що при оцінці найменш похмеленебезпечного напою треба враховувати і точне алкогольне дозування та культуру споживання. Припустимо, за вечір ви наодинці з собою легко убалтуєте літр вина (приблизно 15 градусів алкоголю). Це можна порівняти або з трьома літрами пива (приблизно 5 градусів), або з 0,375 л горілки (40 градусів). Ну і знову ж таки літр вина вжити без закуски — не питання, а з горілкою такий фокус не минає. Тобто культура та метод споживання у житті різні, що радикально впливає і на об'єктивні, і на суб'єктивні висновки.
І все-таки загальні спостереження та правила є. Практично всі експерти одностайні в тому, що чим прозоріший і світліший алкогольний напій, тим менше в ньому неприємних для ранку речовин. Чим похмуріше його забарвлення, чим напій солодший і газованіший, тим важче будуть наслідки. Тому солодкі лікери, настоянки та ігристі вина потенційно найбільш загрожують похміллям алкогольні продукти.
Лідером слабопохмільного рейтингу раптово стає горілка! Вона прозора, не витримується в бочках з домішками, не містить ароматичних та колірних добавок. Якщо вам здається, що 375 г горілки з ранку згадуються легше, ніж літр вина, то вам не здається.
У вині можна знайти половину таблиці Менделєєва, тому ефект може бути будь-якої міри непередбачуваності. А горілка – чистий алкоголь, нічого зайвого.
Світле пиво теж відноситься до слабопохмільних напоїв і зовсім небагато в цій якості поступається горілці.
Комментарии Оставить комментарий