Цитаты великих
Опрос посетителей
6 овочів, в яких не менше шкоди, ніж переваг
17.07.2024 — Внешность и здоровьегроші Заробляй
крипту
Звичайно, ніхто не збирався від них відмовитися. Це і не потрібно - овочі зазвичай складають майже на половину здорову дієту. Вони низькокалорійні, багаті клітковиною, вітамінами, мінералами, антиоксидантами.
Обережно: 18+!
У Telegram-каналі MEN’S CULT ділиться перевіреною інформацією про секс, стосунки та красиві картинки.
Приєднуйтесь!
Але ми вкладаємо ложку дьогтя в цю бочку рослинного меду: якщо ви зловживаєте чимось дуже корисним, це може завдати великої шкоди. І якщо є проблеми зі здоров’ям, навіть невеликої порції достатньо, щоб почувати себе гірше.
Зелений горошок
Він рідко продається свіжим, тому ми говоримо насамперед про консервований продукт. Норма навіть для здорової людини - максимум 3-4 столової ложки на день, так що тоді вона не активно йде.
Завдяки великій кількості пунів, горох посилює утворення газу, пригнічує вироблення ферментів і провокує жирний жир печінки. У літніх людей м’язи можуть зашкодити через горох, оскільки пуринова кислота затримується в них.
Крім того, консервований зелений горошок гріхи надлишок цукру та солі, а також високий вміст кислот, так що люди з захворюваннями підшлункової залози, шлунково -кишковими проблемами, подагра не повинна їсти її.
Помідори
Давайте спочатку про добро: помідори - джерело вітамінів С і В, а також Лікопіна - це їх основне значення. Лимопін - це потужний антиоксидант, він знижує ризик виникнення раку та серцевих захворювань, рівня "поганого" холестерину. Чим яскравіший колір шкірки, тим більше лікопіну в ньому.
Але тут є зворотна сторона монети: організм сприймає однаковий лікопін не більше 22 мг на добу (це лише 3 маленькі помідори). Це перше. По -друге, краще надати перевагу парниковим помідорам: ґрунт може поглинати нітрати та інші шкідливі речовини.
З обережністю, помідори їдять люди з подагрою: помідори можуть спровокувати напади. Часто їх забороняють пацієнти з серолітіазом через хупертичний ефект. Прохолодна тканина може дратувати слизову мембрану шлунка і 12-перемикач, а фактичний помідор може спровокувати підвищену кислотність. Сіль наповнюється апетитом.
Картопля
З одного боку, картопля є джерелом калію. День на вареній картоплі - і в організмі немає зайвої рідини. Але з іншого боку, через це цукор у крові збільшується, а також картопля на вагу, ви можете покращити за кілограм за тиждень. І це не єдина претензія на дієтологів.
Злий номер один - це крохмаль, який становить до 80% усіх сухих бульбашок. Якщо картопля перекривається, часто крохмаль розбивається до глюкози, фруктози та інших простих вуглеводів. Злий номер два - Соланін, що міститься в шкірці - він негативно впливає на нервову систему.
Відмінна особливість такого овоча - це зеленуватого кольору. Через таку картоплю, звичайно, ви не помрете, але ви можете легко отримати легке отруєння.
Буряк
У цій кореневій культурі багато цукру, тому він рекомендується не для діабетиків, але не тільки. Він заважає поглинанням кальцію, і це ризики для людей із схильністю до остеопорозу.
А в сирої та вареної форми збільшує кислотність шлунка, тобто з гастритом із підвищеною кислотністю буряк також не повинен їсти. Вишня на торті - це велика кількість оксалату кальцію, який шкідливий при серолітіазі.
Капуста
Майже всі люблять хрускнутися, як кролики з пнями, але з капустою потрібно бути більш обережним: це також провокує метеоризм, дискомфорт і біль у кишечнику.
Перш за все, це небезпечно для людей з порушеною функцією підшлункової залози та дефіцитом ферментів, але також здоровою людиною, якщо ви перекидаєте капусту, буде не дуже круто. Рекомендована порція для здорового дорослого - не більше 150 г на день.
Баклажан
Як і картопля, баклажани схильні накопичувати соланін у процесі росту: чим старша ягода, тим більше отрути в шкірі. Отже, навіть якщо не звикли до цього, баклажани краще чистити, щоб не отримати трохи отруєння.
У м’якоті баклажанів також є шкідливі речовини, які стимулюють збільшення кількості оксалової кислоти в організмі, що може спричинити камені в нирках.
Комментарии Оставить комментарий