Цитаты великих
Опрос посетителей
Які продукти не можна поєднувати з кавою
06.06.2025 — Внешность и здоровье
Каву завжди хочеться пити з чимось уприкуску. Але будьте обережні, вибираючи її!
Кава - напій з характером, тому що ладнає далеко не з усіма продуктами. Так, деякі поєднання можуть зіпсувати смак, знизити засвоюваність корисних речовин або викликати дискомфорт.
У цій статті розповідаємо, що краще не запивати бадьорим напоєм і чому. Буде корисно тим, хто не мислить і дня без чашечки кави.
Червоне м'ясо
А також бобові, горіхи та навіть морепродукти. Вся справа в цинку, який входить до їхнього складу. Дубильні речовини у каві можуть зв'язуватися з цинком та сприяти його виведенню з організму. Також кофеїн уповільнює засвоєння заліза.
Хоча варто уточнити: щоб це відчутно вплинуло на засвоєння мікроелемента, каву потрібно випити багато.
Прянощі та спеції
Кава з прянощами – це смачно, але не завжди безпечно. Дієтологи та лікарі попереджають: такі поєднання роблять напій більш ароматним та м'яким, через що легко випити більше однієї чашки.
У результаті ви ризикуєте перевищити безпечну денну норму кофеїну, що може призвести до тривожності, прискореного серцебиття та порушень сну.
Алкоголь
Кофеїн та алкоголь — невдале поєднання, незважаючи на популярність «Ірландської кави». Алкоголь діє як депресант, а кофеїн як стимулятор, через що організм отримує суперечливі сигнали. Це може знизити відчуття сп'яніння, але і його фактичну ступінь.
У таких випадках людина почувається бадьоріше, ніж насправді, і ризикує перепити. Крім того, така комбінація навантажує серце та печінку, що особливо небезпечно при хронічних захворюваннях.
Комментарии Оставить комментарий