Цитаты великих
Опрос посетителей
Міфи про вино, які заважають нам отримувати від нього задоволення
27.05.2024 — Внешность и здоровье
Зібрали тут все, що ви за звичкою могли б зробити з якісним алкоголем. І розібралися, чи це правда погано.
Обережно: 18+!
У Telegram-каналі MEN’S CULT ділиться перевіреною інформацією про секс, стосунки та красиві картинки.
Приєднуйтесь!
Вибрати в ресторані найдорожче вино, сховати подаровану пляшку років на десять чи відкрити шампанське «гусарською» бавовною — це чудові ідеї чи кричущі помилки?
Розбираємось, що з того, у що ми віримо, міф, а що реальний лайфхак.
Чим більше грошей витратити, тим смачнішим буде вино
Брехня!
Від зайвих нулів на ціннику вино стане кращим лише у вашій уяві.
Насправді вартість пляшки визначають багато чинників: якість, рік, доступність, попит, вартість виробництва, бренд нарешті.
Майте на увазі, роздрібні ціни, як правило, перевищують оптові чи не вдвічі. І при цьому менш дорогі вина можуть бути приголомшливими на смак, тоді як дорогу пляшку ви, звичайно, доп'єте, але з великим подивом.
Якщо орієнтуватися на смак «експертів», вибір завжди потішить
Брехня!
Насправді, як і у разі будь-яких відгуків, це суб'єктивно. Рейтинги відображають особисту, хай і обґрунтовану думку, але не абсолютний факт.
Якщо орієнтуватися з їхньої оцінки, може виникнути хибне відчуття, що вино, яке здобуло максимально хороші відгуки, реально краще. Але не факт, що вона сподобається саме вам.
Біле вино чи шампанське відмінно охолодять кубики льоду
Брехня!
Якщо ви хочете відчути смак вина таким, яким його задумали винороби, крига – погана ідея. Він просто розбавить вино водою.
Щоб охолодити напій, можна просто ненадовго прибрати келихи в морозилку перед подачею або замість льоду використовувати заморожений виноград. Коли він розморожується, склад вина не змінюється.
Залишки вина слід зберігати в холодильнику
Правда!
Холодильник – гарне місце для зберігання будь-яких залишків вина, тому що низькі температури уповільнюють хімічні процеси, включаючи окислення. Якщо ви не допили пляшку, вона може зберігатися в холодильнику до п'яти днів – звичайно, щільно закупорена.
До речі, це стосується і червоного вина, яке не прийнято подавати холодним на стіл. Винороби кажуть, що залишки можна прибирати в прохолодне місце, це не змінить його властивості.
Більше того, червоне вино не треба навіть доводити до кімнатної температури заздалегідь, воно швидко стане теплим, коли його розіллють по келихах.
Закупорене вино ніколи не псується
Брехня!
Найчастіше вино скисає, коли стоїть у надто теплому місці. Експерти кажуть: воно починає перетворюватися на оцет, як тільки нагрівається до 21-21 градусів.
Тож возити пляшку в машині у спеку цілий день — дуже погана ідея.
Зберігати пляшку вина на урочистий випадок — чудова ідея
Брехня!
Винороби попереджають: якщо це вино, призначене для витримки, зберігати його безглуздо. А таких на ринку 99%.
Не всі вина з віком стають кращими, більшість із них потрібно випити протягом року після покупки, а ігристі і зовсім повинні бути максимально «свіжими». Негазовані вина досягають піку зрілості приблизно за два роки після витримки.
Виграють від зберігання кріплені вина з високою кислотністю, танінами, великою кількістю цукру та спирту, а також складні вина преміум-класу.
Червоне вино має бути кімнатної температури, а біле дуже холодним
Щоправда, але частково!
Питання, що ми розуміємо під «правильною» температурою. Часто червоне вино виявляється занадто теплим, а біле занадто холодним, і це приглушує смак вин.
Експерти рекомендують все ж таки трохи охолоджувати червоне вино протягом 20 хвилин перед подачею, а біле, навпаки, дістати з холодильника приблизно за 25 хвилин до подачі.
Червоне вино – до м'яса, біле – до риби
Брехня!
Ретельно продумувати поєднання їжі з вином - це помилка, яку роблять багато хто. Винні експерти не радять діяти надто суворо.
Все залежить від способу приготування продуктів: якщо зробити правильну страву, можна насолодитися червоним вином у поєднанні з морепродуктами або дорогим шампанським із порцією класного стейку.
Бризки шампанського - найкращий спосіб відкрити ігристе
Брехня!
Насправді бавовна та фонтан із шийки пляшки — це не круто. Ви просто розбазарює напій.
Експерти радять відкривати пляшку шампанського так: обережно притримувати пробку, накривши її рушником, та повільно обертати пляшку. Так вона лясне акуратно, не влаштувавши безладдя.
Комментарии Оставить комментарий