Цитаты великих
Опрос посетителей
Чим корисніше запивати горілку
04.10.2023 — Внешность и здоровьегроші Заробляй
крипту
Хоча ми й самі неодноразово писали, що найправильніше горілку закушувати, причому гарячою білковою їжею, традиція запивати її таки існує. А якщо так, давайте розберемося, як правильно. Якщо навіть британські вчені з цього приводу мовчать, не кажучи вже про решту, доведеться самим.
Обережно: 18+!
У Telegram-каналі MEN’S CULT ділиться перевіреною інформацією про секс, стосунки та красиві картинки.
Приєднуйтесь!
З одного боку, запивка розбавляє горілку, роблячи її дію не такою різкою. З іншого - розбавляє вона і жири, присутні в закусці, знижуючи їхню нейтралізуючу дію.
А ще знижується концентрація ферменту під назвою алкогольдегідрогеназу, який у чоловіка присутній і в шлунку, і в крові (у жінок — лише в крові) та відповідає за переробку алкоголю.
Висновок простий: якщо у вас накритий стіл із доброю м'ясною чи рибною закускою, кидайте ідею із запивкою, не потрібна вона вам.
А от якщо меню скромне, а пиятика неминуча — ну, що вдієш, краще вже запивати, ніж закушувати карамелькою. Ферменти ферментами, але одні з горілкою справляються погано.
Нічого газованого
Для початку – жодних газованих напоїв, мінеральна вода не є винятком. Бульбашки прискорюють всмоктування алкоголю.
Саме задля цього п'ють віскі із содовою. Але ж ми з вами не будемо весь вечір сидіти з однією склянкою, так що це не наш шлях.
У поєднанні з горілкою страшніше за газування тільки пиво. Запивати пивом горілку можна, тільки якщо ви поставили собі за мету швидко затуманити свідомість.
Солодкі соки, що містять цукор морси, теж немає. Так само як і соки без додавання цукру, але солодкі від природи. Цукор чи фруктозу організму теж треба переробити – виходить конкуренція з алкоголем за увагу її величності печінки. Як наслідок, сп'яніння настає раніше.
Енергетичні напої, крім того, що вони солодкі, під горілку категорично протипоказані. Вони дають додаткове навантаження на серце, і це не теоретичні викладки.
Молоко, березовий сік, розсіл
Молоко та молочнокислі продукти? З погляду хімії вони можуть бути чудовою запивкою. Тварини жири уповільнюють засвоєння алкоголю, сп'яніння виходить м'якшим і настає поступово. Але із закускою така запивка поєднується слабо.
Не кажучи вже про естетичний бік питання — товариші по чарці вас не зрозуміють. Краще залиште кефір на ранок.
То що ж залишається? Підійдуть несолодкі соки: томатний, березовий (майже вода, але з мінералами, вітамінами, мікроелементами).
Ще не надто концентровані розсоли: огірковий, а краще капустяний, у ньому бурштинова кислота. Остання допомагає мінімізувати алкогольне отруєння.
А як же вода? Теоретично це універсальний розріджувач, але практично від запивки водою радості мало.
Однак якщо перед сном, через годину-другу після прийняття горілки, випити дві-три склянки води, похмілля на ранок буде не таким гострим. Алкоголь зневоднює організм, тож випереджальний удар зовсім не завадить.
Комментарии Оставить комментарий