ТОП-10 популярных новостей
Жінка-аб'юзер: як вивести її на чисту воду і злізти з гачка 01.04.2025 — Психология отношений — 0 7 тактик, які дівчата використовують, щоб викликати у тебе ревнощі 27.03.2025 — Психология отношений — 0 На Reddit діляться чоловічими порадами для 30-річних 25.03.2025 — Юмор — 0 15 маленьких речей, на які ти витрачаєш багато часу 24.03.2025 — Карьера — 0 Перші ознаки розладу стосунків, які більшість людей ігнорують 21.03.2025 — Психология отношений — 0 Целібат зведе до могили: чому не займатися сексом смертельно небезпечно 18.03.2025 — Секс — 0 9 речей, які не варто робити в перший місяць знайомства з дівчиною 14.03.2025 — Психология отношений — 0 Що здається сексуальним, але в реальному житті смішно та безглуздо 11.03.2025 — Секс — 0 6 дивовижних фактів про секс, підтверджених дослідженнями 05.03.2025 — Секс — 0 5 ознак, що флірт переходить розумні межі 03.03.2025 — Психология отношений — 0

Цитаты великих

Богатые все время учатся. Бедные и так все знают.

Опрос посетителей

Укажите Ваш пол

Чому небезпечно змішувати алкоголь?

31.03.2023 — Внешность и здоровье
Чому небезпечно змішувати алкоголь?

Історія зі змішуванням випивки начебто ясна: найкраще цього не робити. Але де наукове пояснення цього правила?

Обережно: 18+! 

У Telegram-каналі MEN’S CULT ділиться перевіреною інформацією про секс, стосунки та красиві картинки. 

Приєднуйтесь!

Як не дивно, по-справжньому важливих питань у дослідників завжди не доходять руки. Якщо алкогольні напої не можна змішувати, то за яким принципом формуються винятки із цього правила?

  • Чому вино на пиво – диво, а пиво на вино – ****о? (Пристойна версія - "Пиво після вина - і паморочиться в голові, пиво перед вином - і ти огірком").
  • Чому, якщо випити після пляшки вина чарку грапи, підбадьоришся, а якщо після пляшки грапи фужер вина — навпаки?
  • Чому вважається, що можна змішувати напої відповідно до вихідної сировини: віскі та горілку – з пивом (зерно), вино – з коньяком (виноград)?
  • Чому від трьох коктейлів, що містять 150 мл міцного алкоголю, п'янієш сильніше, ніж від трьох шотів чистого 40-градусного напою?
  • Чому підвищувати градус можна, а знижувати – ні?

Приймаючись за цей матеріал, ми були впевнені, що десь існує дисертація про взаємодію високомолекулярних спиртів у шлунку гомо сапієнс, про їх вплив на нервову та гормональну системи, та й так далі.

Але немає! Наприклад, яка тварина здатна пити і не п'яніти, вчені знають, а від досліджень змішування випивки ухиляються!

Тим не менш, ми уважно вивчили всю інформацію на цю тему і дійшли ряду цікавих висновків.


Чому коктейлі так п'янять?

З коктейлями найпростіше. Більшість рецептів крім міцного алкоголю включають або лікер, або газованку. Цукор конкурує з алкоголем у процесі метаболізму, і організм переробляє спирт набагато повільніше.

Недарма Хемінгуей вважав, що дайкірі треба пити без цукру, якщо хочеш довше протриматись у строю.

З газуванням все ще зрозуміліше. Пухирці в рази прискорюють засвоюваність етанолу, і він надходить у кров швидше, ніж тіло встигає його переробляти.

Так-так, є коктейлі на кшталт «викрутки», в яких немає ні солодкого, ні бульбашок, але вони й п'янять не сильніше, ніж чистий алкоголь.

У ситуації, коли коктейлів уникнути не можна, досвідчені люди їх рахують. Три коктейлі - можливість напитися не надто сильно, п'ять - межа розумного. Якщо збився з рахунку, потрібно терміново переходити на воду, щоб розбавити пекельну суміш у шлунку.


Пиво на вино

А ось негативна реакція організму на пиво після вина навряд чи пов'язана із бульбашками. Якщо, наприклад, випити вина із газованою водою, буде добре.

А якщо покласти на вино пиво, то можливі запаморочення і біль голови, причому і цього ж вечора, і наступного дня. Швидше за все, тут справа у здатності пива знижувати тиск.

 

Не знижуючи градус

Наукових фактів щодо неприпустимості зниження градуса ми не виявили.

Більше того, знаємо з практики, що маленька чарка міцного аперитиву нітрохи не псує подальшої трапези з вином. Однак факт відомий: якщо гуляння серйозне, знижувати градус не можна.

Розумне пояснення цьому лише одне: втрата контролю за процесом. Після міцних напоїв вино п'ється як компот, тому перевищити розумну дозу і піти за межу можна дуже легко.


Зерно до зерна, винограду до винограду?

Рекомендація, яка виглядає розумно. Так, випити пива, а потім віскі чи горілки – загалом нормальна історія.

Навіть чергувати пару кухлів з чаркою допустимо для людини, яка вміє контролювати себе. Після обіду з вином випити коньяку теж непогано.

Однак за відповідального вживання і коньяк після пива, і віскі після вина можуть дати цілком гармонійний ефект.

Комментарии Оставить комментарий

Комментарий успешно добавлен
Вы не заполнили все поля
Рекомендуем посмотреть
Карьера 0 Як не втратити віру в успіх, якщо ти постійно зазнаєш невдач через обставини В курсе 0 Вещь дня: устройство, которое помогает похудеть (буквально закрывает рот на… Карьера 0 10 правил, которые помогут тебе добиться уважения босса В курсе 0 В сети появился трейлер сериала "Кларисса" - спин-оффа "Молчания ягнят" Карьера 0 6 безумных вещей из будущего, до которых хочется дожить Юмор 0 30 и один вывод, которые я сделал пожив в женском общежитии Звезды 0 Милла Йовович в откровенной сьемке Love Magazine Юмор 0 Из жизни свингеров Психология отношений 0 Заносчивая вагина Внешность и здоровье 0 Puma посвятили кроссовки фильму "Бегущий по лезвию" Вокруг света 0 6 мест, где тебя никто не ждёт Звезды 0 Летиція Каста знялася у кампанії купальників Calzedonia Карьера 0 Як спілкуватися з людьми з протилежною думкою та переконаннями Секс 0 Почему у двух хороших людей иногда получается плохой секс Юмор 0 Стадии алкогольного опьянения для женатых Вокруг света 0 В Швеции открылся "Музей провалов" Внешность и здоровье 0 6 мифов об алкоголе, которые могут принести тебе серьёзные проблемы Карьера 0 "А навар-то остается!", или 17 правил, которые помогут начинающему… В курсе 0 8 вещей, которых мы стали бояться из-за фильмов Психология отношений 0 Что творится в женской голове?
Подписаться на новости Чтобы всегда быть вкурсе событий, получать советы и разные предложения - подпишитесь на нашу рассылку.