ТОП-10 популярных новостей
10 ситуацій, коли ти повинен сказати «ні» 15.10.2025 — Карьера — 0 Чому іноді ти втомлюєшся від стосунків, у яких ти щасливий 10.10.2025 — Психология отношений — 0 Неочевидні продукти з високим вмістом білка 08.10.2025 — Внешность и здоровье — 0 12 ввічливих способів ухилитися від відповіді в гарячій суперечці 03.10.2025 — Карьера — 0 7 причин, чому онлайн-знайомства закінчуються розчаруванням 02.10.2025 — Юмор — 0 Посібник з розмінування: вчені склали перекладач з жіночої мови чоловічою 30.09.2025 — Юмор — 0 Чоловіки на Reddit діляться «зеленими прапорами» у дівчат 29.09.2025 — Юмор — 0 6 порад про розлучення, до яких ніколи не варто прислухатися 24.09.2025 — Юмор — 0 Зовсім не весело: 11 ознак, що твої жарти ранять оточуючих 23.09.2025 — Карьера — 0 6 ознак, що ти залежний від ранкової кави, і як це виправити 18.09.2025 — Внешность и здоровье — 0

Цитаты великих

Несчастным или счастливым человека делают только его мысли, а не внешние обстоятельства. Управляя своими мыслями, он управляет своим счастьем. Фридрих Ницше

Опрос посетителей

Укажите Ваш пол

Чи можна знижувати градус, і якщо так, то як?

19.12.2023 — Внешность и здоровье
Чи можна знижувати градус, і якщо так, то як?

Народна мудрість говорить: знижувати градус не можна в жодному разі. Розповідаємо, чи це так.

Обережно: 18+! 

У Telegram-каналі MEN’S CULT ділиться перевіреною інформацією про секс, стосунки та красиві картинки. 

Приєднуйтесь!

Принцип «не знижуй градус» ми пам'ятаємо з молодих нігтів. Він майже так само святий, як заборона залишити порожні пляшки на столі. І його теж мало хто намагається осмислити чи пояснити.

Втім, є героїчні люди, які намагаються силою дедуктивної думки пронизати морок невігластва.

Існують дві основні версії з цього приводу.

 

Варіант 1.

Після міцних напоїв організм взагалі розпізнає слабші як спиртне і розщеплює алкоголь їх. На жаль, цей варіант не витримує критики.

По-перше, у людини, що випиває в крові (а у чоловіків ще й у шлунку — так ось нам щастить) вже підвищена концентрація ферменту, що розщеплює етиловий спирт, — алкогольдегідрогенази. І якщо ви пили міцне, то її вже багато.

По-друге, наша система травлення складна, і думати, що вона не зрозуміє, що ми в неї вливаємо, наївно.

 

Варіант 2.

Після міцних напоїв слабкі п'ються так легко, що погано контролюємо процес. Це, звичайно, індивідуальний момент, але більше схоже на правду.

 

Нелюдські експерименти

Як не дивно, щодо змішування напоїв існує наукове дослідження. Німецькі та британські вчені набрали 90 добровольців із приблизно однаковими параметрами, розділили їх на три групи та почали напувати. Пили пиво - табір фортецею 5о - і біле вино міцністю 11о.

Одна група знижувала градус, інша збільшувала, третя не міняла напій. Перехід на вино/пиво відбувався при концентрації алкоголю у видиху 0,05%, а закінчували пити, коли алкометр показував 0,11%.

Не розписуватимемо переклад % у видиху у проміле, скажімо лише, що концентрація вище 0,11% для середньостатистичного чоловіка означає втрату адекватності.

Тож під час експерименту пили нормально, але відповідально. Вивчали ступінь похмілля на ранок. А за деякий час міняли групи місцями, щоб нікому не було прикро.

І виявилося, що похмілля у всіх випадках приблизно однакове. Отже, концепція «вино на пиво — диво, пиво на вино — ***но» явно не працює.

 

Традиція змішувати

Якщо згадати про світосвітські традиції подачі алкоголю, то там зі змішуванням напоїв взагалі біда.

Перед їжею можуть подати аперитив, роль якого цілком можуть виконувати коньяк або віскі, в ході трапези відповідні стравам вина, потім десертне вино, а після їжі дижестив, в ролі якого можуть виступати знову ж таки міцні напої.

Тобто люди знижували градус, а потім знову підвищували і чомусь не падали під стіл. Кілька разів і ми так пробували, і теж ніхто не постраждав. Тому що пили під їжу, неспішно і загальна кількість алкоголю не була надмірною.

А традиція «лакувати» міцні напої пивом? Якщо діяти розумно, і вона винятково приємні відчуття залишає. Під "розумно" ми в даному випадку розуміємо: а) закушувати; б) не часто; в) вчасно зупинитись.

Звичайно, пити по порції за годину, щоб алкоголь встигав розщеплюватися практично повністю, неможливо. Але навіть раз на 20 хвилин уже здоровий темп.

Ось і відповідь: якщо ви знаєте міру і контролюєте процес, то від зниження градуса біда не станеться. А якщо після пляшки горілки наздогнати пляшкою вина, буде погано. Приблизно так, як і після пляшки вина випити пляшку горілки.

Комментарии Оставить комментарий

Комментарий успешно добавлен
Вы не заполнили все поля
Рекомендуем посмотреть
Секс 0 Как заниматься сексом всю ночь - пока соседи не начнут стучать по батарее Психология отношений 0 7 ознак, що ти застряг у нещасливих стосунках Звезды 0 Фото дня: обнаженная Кейт Мосс в объективе Марио Тестино В курсе 0 Дуэйн Джонсон в первом трейлере «Чёрного Адама» Внешность и здоровье 0 9 признаков, что вы слишком много пьёте в самоизоляции Психология отношений 0 10 вчинків, які робить дівчина, якщо втрачає інтерес до відносин В курсе 0 Перший кадр із нового «Джокера» з Хоакіном Феніксом В курсе 0 Netflix выпустил трейлер сериала "Нерегулярные части" В курсе 0 Disney показал первый трейлер спин-оффа «Мандалорца» Вокруг света 0 Лучшие фотографии 2017 года, снятые на iPhone Карьера 0 Вакансия дня: в Швеции придумали должность для бездельников Вокруг света 0 5 типов отвратительных людей на пляжах Автомобили 0 Kia представила автомобиль не для каршеринга Звезды 0 Андреа Дьякони для Agent Provocateur Психология отношений 0 Счастливы врозь или Правила хорошего и красивого развода Внешность и здоровье 0 Пиццу назвали самым полезным завтраком В курсе 0 Вийшов перший трейлер документального фільму про Памелу Андерсон Карьера 0 12 причин, почему в твоей жизни ничего не меняется Карьера 0 10 причин, чому ти почуваєшся незручно, коли отримуєш похвалу Автомобили 0 Неисправность рулевой рейки: когда нужно обратиться за ремонтом
Подписаться на новости Чтобы всегда быть вкурсе событий, получать советы и разные предложения - подпишитесь на нашу рассылку.