Цитаты великих
Опрос посетителей
Як правильно закушувати?
16.12.2022 — Внешность и здоровьегроші Заробляй
крипту
Класичні поєднання алкогольних напоїв та їжі, а також корисні та шкідливі комбінації.
Обережно: 18+!
У Telegram-каналі MEN’S CULT ділиться перевіреною інформацією про секс, стосунки та красиві картинки.
Приєднуйтесь!
Найкраща закуска для горілки
Найвідоміший лайфхак щодо закуски звучить дуже просто: використовуй традиційні страви тієї місцевості, де було виготовлено алкоголь — не помилишся!
Зокрема, класикою «під горілку» вважаються:
- пельмені зі сметаною та перцем;
- солоні (ні в якому разі не мариновані!) огірочки та помідори, квашена капуста;
- млинці з ікрою;
- м'ясні холодні закуски: холодець, відварений птах, заливна телятина;
- солянка;
- оселедець з маслом, цибулею та відвареною картоплею;
- вінегрет.
Чим закушувати пиво
Пиво — німецький напій, так що ставимо на стіл ковбаски і тушковану капусту? Але не зовсім. Слід враховувати, що у Німеччині переважно варили табір, а решта навіть не вважалося за пиво. Тож до цього напою смажені ковбаски це добре.
У до табору також приєднали культуру барбекю: курячі крильця, брискет, бургери.
А ось сучасне крафтове пиво вимагає вже хіпстерських закусок у стилі «нічого собі!»:
- пшеничне нефільтроване поєднується з суші та салатиками;
- світлий табір - сирні кульки або картопля фрі;
- стаут і портер - м'ясо гриль і несподівано брауні з шоколадним соусом
- ель - класичний стейк, реберця або м'ясне рагу.
Що купити до вина?
У разі балом, звісно, заправляють французи. Хоча іспанці з італійцями теж на підтанцьовках.
Згадуємо лайфхак про регіональні закуски, зітхаємо і прямуємо до найдорожчого «імпортного» відділу супермаркету. Отже:
- до французького червоного ідеально підходить сирна тарілка (до неї також добре покласти волоські горіхи, тверду грушу, виноград);
- до червоного іспанського - хамон;
- до італійського кьянті - піца та паста;
- до сухого іспанського хересу - риба та морепродукти;
- з грузинськими винами можна розслабитися і нарізати сулугуні із зеленню та свіжими овочами, виставити на стіл лобіо, нарешті, підсмажити простий та чудовий шашлик.
Тяжка артилерія: коньяк, віскі, текіла
З дистильованими та витриманими напоями слід бути особливо обережним. П'ються вони без особливих закусок, щоб не псувати смаку дорогого алкоголю. Ну, а якщо алкоголь дешевий, тут уже нічим не допоможеш.
Проте деякими акуратними закусками можна, так би мовити, не згасити пориви:
- до коньяку підійдуть апельсини з корицею, мікробутерброди з паштетом, твердий сир та гіркий шоколад — загалом асортимент Літфондівської дачі;
- з бурбоном американці вживають м'ясо барбекю;
- до скотчу покладено дичину, ростбіф, блакитний сир;
- текіла традиційно йде з тако і гуакамоле (до речі, мексиканці не п'ють шоти, а хльоскають текілу зі склянки, як ми горілку.
Ну а тепер, коли перед тобою вже відкрилися такі дивовижні перспективи та яскраві поєднання, скажімо пару слів про шкідливі та корисні закуски з точки зору медицини.
Найкорисніші закуски
За сумісництвом найнудніші. Лікарі рекомендують розбавляти інтоксикацію організму поїданням фруктів та овочів із великою кількістю клітковини та рідини: свіжі огірки, кабачки, кавуни, яблука, банани… Звучить як повний саботаж. Можеш собі уявити людину, яка п'є горілку з бананом? Ми теж.
Але є й добрі новини. Квашена капуста - це теж суперзакуска, в ній містяться ферменти, що сприяють травленню та виведенню токсинів.
Також у проміжках між вживанням алкоголю лікарі рекомендують пити просто воду. Можна навіть мінеральну. Більшість головного болю вранці викликана нестачею рідини в твоєму організмі, тому в цьому сенсі природу можна обхитрити.
Найшкідливіші закуски
На жаль! Тут лікарі знову змовилися проти наших традиційних цінностей. Дуже шкідливо вживати жирне (копчену ковбаску, наприклад), білок, що важко перетравлюється (бобові, смажене м'ясо, грибочки — та що ж це таке робиться!), гостре і солоне (оселедечки, огірочки, сир-кіска… втираємо скупу сльозу).
Все це навантажує печінку, якій і так несолодко, до того ж, додатково порушує твій водно-соляний баланс.
До речі, щодо «солодко». Також не рекомендується запивати алкоголь солодкими соками та заїдати тортиками. У цьому випадку організм спочатку розщеплюватиме швидкі вуглеводи і тільки потім, схаменувшись, візьметься за виведення токсинів від алкоголю. А це означає, що вранці вони ще будуть з тобою.
Однак загалом лікарі сходяться на тому, що закушувати набагато корисніше, ніж хльоснути так, головне — робити це з розумом. Тут ми з ними абсолютно згодні!
Комментарии Оставить комментарий